Спеціальні потреби

Морпіхи США навчатимуться взаємодіяти з українцями та росіянами


Американські морські піхотинці
Американські морські піхотинці

У популярній службі оголошень Craigslist з’явилося оголошення про те, що компанія Glacier Technology Solutions LLC шукає чоловіків українського та/чи російського походження для участі в навчаннях глибокого занурення з морськими піхотинцями США. Навчання відбуватимуться у місті Oceanside, штат Каліфорнія, з 29 по 31 березня.

Як пояснив «Голосу Америки» представник компанії Денис Михайленко, деталей навчання вони не знають, але їх мета – змоделювати ситуацію, в якій американські морські піхотинці діють в середовищі українців та росіян, отримати певні мовні та культурні навички.

Всього вони набирають 40 чоловіків у віці 18-65 років, які будуть, по суті, грати самих себе за 19 доларів за годину. Також вони шукали і жінок, але вже мають більше бажаючих, ніж п’ять вакансій, передбачених планом навчань.

Їх компанія, говорить Михайленко, постійно співпрацює з американськими морськими піхотинцями, рекрутуючи учасників навчань глибокого культурного занурення. Але це вперше, коли ЗС США попросили їх найняти українців та/ чи росіян. Один раз вони проводили навчання з грузинами, але переважно до подібних навчань залучають вихідців з Афганістану та Іраку.

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG