Спеціальні потреби

Клінтон забезпечила собі номінацію від демократів - АР


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

За підрахунками агентства Associated Press, Гілларі Клінтон заручилася підтримкою достатньої кількості делегатів, щоб отримати президентську номінацію від Демократичної партії.

Екс-держсекретар, сенатор і перша леді США Гілларі Клінтон набрала голоси більшості делегатів з'їзду Демократичної партії і стала ймовірним кандидатом в президенти від демократів, - повідомило інформаційне агентство Associated Press.

Клінтон, яка буквально вісім років тому завершила першу спробу домогтися номінації, визнавши свого поразку на праймеріз, сьогодні стає першою жінкою, яка забезпечила своє висунення від однієї з двох найбільших політичних партій в США.

За даними AP, Клінтон отримала голоси 2 383 делегатів. Саме стільки повинен набрати потенційний кандидат в президенти, щоб отримати номінацію. До минулих праймеріз в Пуерто-Ріко Гілларі Клінтон підтримали 2323 делегатів.

За підрахунками АР, Клінтон тепер в своєму розпорядженні має голоси 1 812 делегатів і 571 суперделегата, в той час як у сенатора від Вермонту Берні Сандерса – 1 520 делегатів і 46 суперделегатів.

Очікувалося, що Клінтон досягне необхідного для висунення порога у вівторок, коли шість штатів проведуть голосування в один з останніх днів сезону попередніх партійних виборів - праймеріз.

Клінтон, виступаючи в понеділок в місті Лонґ-Біч, штат Каліфорнія, зазначила, що її кампанія ще не завершена.

«У новинах кажуть, що ми на межі історичного, безпрецедентного моменту, але нам ще треба дещо зробити, правда? - сказала вона. - У нас вибори в шести штатах завтра, і ми будемо боротися усіма силами за кожен голос, особливо тут, в Каліфорнії!»

Щоб отримати номінацію, кандидат повинен набрати більшість від усіх делегатів з'їзду – 2 383. Але 15 відсотків від усіх делегатів складають «суперделегати» - колишні і нинішні діячі партії, які займають виборні посади, а також партійні активісти. Суперделегати не зобов'язані голосувати за кандидата, підтримуваного виборцями в ході праймеріз.

У штабі суперника Клінтон Берні Сандерса пообіцяли продовжувати боротьбу, заявивши, що неправильно враховувати голоси суперделегатів до того, як вони будуть дійсно подані на з'їзді партії в липні у Філадельфії.

Дивіться також: П'ять годин в дорозі заради благодійного концерту

12 концертів за два місяці заради допомоги ветеранам АТО. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:05 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG