Спеціальні потреби

Чи займалась Клінтон корупцією у Держдепі, розслідує ФБР – ЗМІ


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

ФБР перевіряє наявність корупції у Держдепартаменті США, коли його очолювала Гілларі Клінтон.

Видання Reuters, з посиланням на Fox News, повідомило 11 січня, що Федеральне бюро розслідувань перевіряє використання приватної електронної пошти Гілларі Клінтон на посаді держсекретаря США на предмет порушення антикорупційного законодавства.

«Агенти ФБР розслідують можливий зв’язок між Фундацією Клінтонів, контрактами, укладеними з Держдепартаментом, і чи виконувались при цьому необхідні норми», - цитує Fox News анонімного високопосадовця.

Слідчі підозрюють, що деякі благодійники Фонду Клінтонів могли отримувати вигоду за рахунок знайомств і зв'язків у Державному департаменті.

Пінчук заплатив Клінтонам 8,6 мільйонів доларів. За інформацією американських журналістів, компанія Пінчука у 2011-2012 роках співпрацювала з Іраном, попри санкції Заходу, утім не потрапила у список міжнародних санкцій

Наразі ні ФБР, ні Державний департамент не прокоментували новину.

Гілларі Клінтон очолювала Держдеп з 2009 до 2013 року. Фонд Клінтонів був створений у 2001 році.

У травні цього року низка американських ЗМІ оприлюднили інформацію про можливу корупцію у Фонді Клінтонів із українським корінням.

Так, за даними видань The Wall Street Journal та Newsweek, український бізнесмен Віктор Пінчук заплатив Клінтонам 8,6 мільйонів доларів. За інформацією американських журналістів, компанія Пінчука у 2011-2012 роках співпрацювала з Іраном, попри санкції Заходу, утім не потрапила у список міжнародних санкцій. Це пов’язують з тим, що Держдеп тоді очолювала Гілларі Клінтон.

Раніше ФБР вже почало перевірку, чи порушувала пані Клінтон норми безпеки під час офіційного електронного листування з приватної пошти. У листопаді минулого року це розслідування розширили за фактом надання агентам завідомо неправдивої інформація під час розслідування.

Гілларі Клінтон – один з фаворитів президентської виборчої кампанії у США від Демократичної партії. Вибори мають пройти у листопаді цього року.

Дивіться також: Експерт, з якою хоче судитись ГПУ, має до Шокіна ті ж претензії, що й усі українці

Експерт, з якою хоче судитись ГПУ, має ті ж претенції, що Байден. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:06 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG