Спеціальні потреби

У Китаї страчено трьох етнічних уйгурів


Етнічні китайці намагаються атакувати місцевих уйгурів
Етнічні китайці намагаються атакувати місцевих уйгурів

У Китаї страчено трьох чоловіків, звинувачених у причетності до торішньої атаки, в результаті якої на залізничному вокзалі у західнокитайському місті Куньмін загинула 31 особа. Вирок, згідно з повідомленням органів влади, виконано у вівторок. В офіційному повідомленні подано, що страчено Іскандара Егета, Торгуна Тохтун’яза Гасайна Мухаммада.

У вересні минулого року їх було визнано винними в убивстві і очолюванні терористичної групи, яка, за твердженням влади, у березні 2014 року здійснила ножову атаку на вокзалі в Куньмін.

Поліція застрелила чотирьох нападників. Учасницю атаки, яка була вагітною, затримали живою і опісля засудили до довічного ув’язнення.

Це була найсерйозніша атака, у відповідальності за яку китайські органи влади звинуватили сепаратистів Сіньцзян-Уйгурського автономного району. Автохтонне населення – переважно мусульманські уйгури – становлять меншину у своїй країні.

Багато уйгурських активістів на вигнанні кажуть, що хвиля насильства є реакцією на переслідування з боку китайських органів влади і політику поселення в регіоні етнічних китайців (хань).

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG