Спеціальні потреби

КНР відкидає чутки, які ширяться про китайського високопосадовця


Ван Ліцзюнь
Ван Ліцзюнь

У четвер, офіційний Пекін применшив значення інциденту, що стосується китайського високопосадовця, який відвідав консульство США після виникнення можливого політичного скандалу.

Американські чиновники підтвердили, що цього тижня віце-мер і колишній начальник поліції міста Чунцін Ван Ліцзюнь відвідав консульство США у Ченду. Проте вони не входили у деталі його візиту. У деяких повідомленнях ЗМІ висловлювалося припущення, що Ван звернувся до США з проханням про політичний притулок.

У четвер, заступник міністра закордонних справ Китаю Цуй Тянькай відкинув різні чутки про цей інцидент кажучи, що цю справу полагодили і, що вона не впливатиме на планований на наступний тиждень візит до США віце-президента КНР Сі Цзіньпіна.

Минулого тижня Вана було звільнено з посади начальника поліції Чунціна, викликаючи чутки про суперечку між ним і впливовим міським головою Комуністичної партії Бо Сілаєм.

Чутки посилилися після того, як у середу міська рада повідомила, що Ван страждає від стресу та перевтоми і перебуває на лікарняному. У Китаї «лікарняна відпустка» часто означає, що людина стала жертвою політичної чистки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG