Спеціальні потреби

В аварії на копальні в Китаї загинули 24 шахтарі


Китайські засоби масової інформації повідомили, що в результаті аварії на копальні вугілля в північно-східному районі КНР загинули 24 робітники.

Офіційне інформаційне агентство Сіньхуа повідомило також, що від пожежі на шахті в провінції Ляонін 52 особи отримали поранення.

Аварія сталася в копальні, власником якої є державна компанія Фусінь. Це найновіша аварія в китайській копальні кам’яного вугілля.

За урядовими даними, торік у Китаї було 589 аварій на копальнях, в результаті яких загинуло або пропало більше тисячі людей.

Це на 23 відсотки менше, ніж рік раніше, але експерти кажуть, що здійсна кількість жертв імовірно набагато більша, тому що про багато інцидентів не повідомляється.

Органи влади докладають зусиль для запровадження суворіших стандартів безпеки і закриття невеликих копалень вугілля, на яких часто не дотримуються вимог безпеки.

Китай є найбільшим у світі споживачем вугілля.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG