Спеціальні потреби

Китайський політик Бо Сілай звинувачений у корупції


Китайські державні засоби масової інформації повідомили, що опального політика Комуністичної партії Китаю Бо Сілая звинувачено в хабарництві, корупції і зловживанні владою.

Офіційне агентство новин Сіньхуа заявило, що Бо Сілая звинувачено в четвер у місті Цзінань, яке є адміністративним центром приморської провінції Шаньдун. У звинувальному акті, на який покликається Сіньхуа, звинувачується його у використанні своєї посади державного службовця для «пошуків користей для інших осіб». Він також, як сказано, приймав «надзвичайно великі суми» грошей та матеріальні подарунки.

Не подано часу, коли відбудеться довгоочікуваний процес, який, як говориться, буде найбільш скандальним у Китаї за кілька десятиліть. Кілька засобів масової інформації заявили, що він може розпочатися вже цього тижня, або, можливо, наступного місяця.

У заяві не сказано нічого конкретного про дружину Бо Сілая Гу Кайлай, яку торік засуджено за вбивство британського бізнесмена Ніла Гейвуда з приводу фінансової суперечки.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG