Спеціальні потреби

Китай попереджає про небезпеку гонки озброєнь в Азії


У вівторок Китай попередив про небезпеку регіональної гонки озброєнь в Азії. Це сталося після того, як був оприлюднений звіт, згідно з яким країни Азії перегнали країни Європи за обсягом імпортованої зброї.

Стокгольмський міжнародний інститут дослідження миру оприлюднив звіт, згідно з яким протягом останніх п’яти років країни регіону закупили 44% всієї звичайної зброї. До того ж усі країни, що посідають найвищі п’ять сходинок за обсягом закупленої зброї, – азійські. Одна з цих країн – Китай.

Офіційна китайська газета «Глобал Таймс» відкинула закид, що зростання було спричинено, у першу чергу, за рахунок імпорту зброї в Китай. На їхню думку, причина цього – підтримане Вашингтоном зусилля з «ребалансування» потужності азійських країн, яке, на думку Китаю, спрямоване саме проти нього.

Згідно з дослідженням, позиція Китаю серед країн – найбільших імпортерів зброї – насправді впала з першого місця на третє. Але це тому, що Китай почав більше виробляти та експортувати власної зброї.

Зараз першу сходинку серед імпортерів зброї посідає Індія, після якої йдуть Південна Корея, Китай та Пакистан, що поділяють третє місце, та Сінгапур.

Між 2007-им та 2011-им роками експорт зброї у світі зріс на 24%.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG