Спеціальні потреби

Ядерні сили є «фундаментом американської безпеки» - глава Пентагону


Ештон Картер
Ештон Картер

Експерти вважають, що в цьому відношенні США відстають від Росії і Китаю, і ця ситуація може призвести до нестабільності

Міністр оборони США Ештон Картер заявив, що ядерні сили є «фундаментом американської безпеки».

Глава Пентагону заявив про це, виступаючи перед військовослужбовцями в Національній лабораторії Сандія на базі ВПС Кіртленд в штаті Нью-Мексико.

Нові атомні бомби B61-12, які створюються в лабораторії Сандія, засновані на більш сучасній версії технологій, що з'явилися кілька десятиліть тому. Однак вони будуть готові не раніше 2020 року.

Система, яка прийде на заміну міжконтинентальних балістичних ракет наземного базування Minuteman III, отримає назву «Стратегічний засіб стримування наземного базування» (Ground Based Strategic Deterrent), але її розгортання очікується не раніше кінця 2020-х років.

А підводний човен класу «Огайо» почне старіти в наступному десятилітті.

У Нью-Мексико Картер знову заявив про необхідність модернізації всіх трьох елементів цієї тріади і пояснив багаторічні затримки тим, що військові були «зайняті» війнами в Іраку і Афганістані, що, за його словами, було «зрозуміло».

Затримка привела до того, що програма модернізації ядерних сил США відстала на 20 років від відповідних програм Китаю і Росії, - вважає колишній заступник державного секретаря США Вільям Шнайдер.

Дивіться також: Чи отримає Україна летальну зброю від США?

Чи отримає Україна летальну зброю від США? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG