Спеціальні потреби

Сенатор Кардін: Нам необхідно стояти поруч з українським народом


Сенатор-демократ Бенджамін Кардін
Сенатор-демократ Бенджамін Кардін
Цього тижня відбулося слухання Гельсінської комісії при Конгресі США у справі нинішньої ситуації в Україні.

Відкриваючи слухання, голова Комісії сенатор-демократ Бенджамін Кардін зазначив, що при обговоренні питання України необхідно розглянути, як Сполучені Штати, разом з міжнародним співтовариством, у тому числі ЄС та ОБСЄ, можуть найкраще допомогти Україні і стримати подальшу агресію з боку Росії.

Голова Гельсінської комісії зазначив, що Росія продовжує загрожувати суверенітету і територіальній цілісності України з подальшою військовою інтервенцією і спробами підірвати легітимність нового уряду, в тому числі за допомогою пропагандистської кампанії. Кардін вказав на необхідність підтримки українського народу:

«Враховуючи те, що поставлено на карту, це так важливо для адміністрації, Конгресу та міжнародної спільноти реагувати, і я вважаю, що це абсолютно необхідно, щоб ми говорили сильним єдиним голосом, ставши на боці українського народу.

«Я особливо хочу відзначити важливу роботу ОБСЄ та її різних установ, які активно займаються відправкою місій зі спостереження та представників, щоб допомогти сприяти безпеці і повазі до прав людини. ОБСЄ щойно розгорнула велику місію спостерігачів в Україні. Я сподіваюся, що Росія не буде забороняти цій місії, а також іншим місіям ОБСЄ, в'їзд на Кримський півострів».
Враховуючи те, що поставлено на карту, це так важливо, щоб ми говорили сильним єдиним голосом, ставши на боці українського народу.
Бенджамін Кардін, голова Гельсінської комісії США


Бенджамін Кардін, зокрема, відзначив нещодавно ухвалене і підписане президентом Обамою законодавство на підтримку України:

«Я особливо задоволений тим, що минулого тижня, Сенат і Палата представників - по переважно позапартійній лінії - змогли відправити президенту, для його підпису, законодавство, в якому підкреслена солідарність нашої країни з українським народом, з конкретною економічною допомогою, як також допомогою в ділянках зміцнення демократії і безпеки.

«Це законодавство також передбачає санкції проти українців і росіян, відповідальних за підрив суверенітету України і масову корупцію. Нам необхідно продовжувати стояти поруч з українським народом у забезпеченні
демократії, територіальної цілісності і незалежності їх країни. Ми повинні самі захищати принципи Гельсінських угод, та інші міжнародні принципи, які Росія так відверто порушує», - заявив на слуханнях у Конгресі голова Гельсінської комісії США сенатор Бенджамін Кардін.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG