Спеціальні потреби

У Каліфорнії поширюється невиліковна хвороба


У Каліфорнії поширюється невиліковна хвороба
У Каліфорнії поширюється невиліковна хвороба
У Каліфорнії збільшується кількість хворих на невиліковну лихоманку. Проблема набула таких масштабів, що місцевий уряд був вимушений знайти нове місце для трьох тисяч ув’язнених, які знаходились у зоні поширення лихоманки. Хворобу важко відразу помітити, а її наслідки можуть негативно вплинути на здоров’я людини.

Дейл Пулді продає свій будинок. Платити за нього він не може через хворобу. Три роки тому механік мотоциклів і колишній гонщик підхопив лихоманку у центральній долині Каліфорнії. Спочатку симптоми не дуже проявлялися, він лише сильно кашляв, навіть непритомнів. Дейл говорить:

«Повністю обдавало потом. Лікарі не знали що робити. Прописали мені протизапальний препарат преднізолон та всяке інше, але ставало тільки гірше».

У 2010 році Дейлу встановили діагноз лихоманки і почали лікувати антигрибковими препаратами, які коштують неймовірні гроші – тисячу доларів за невелику пляшечку.

Лихоманка – вірусна інфекційна хвороба, що виражається у надмірно високій температурі тіла, м’язових і суглобових болях, кашлі, висипці тощо.

Хвороба, яка, здебільшого, зустрічалася у містах, останнім часом поширюється і в сільських районах. Випадки зараження зареєстровані у центральній долині Каліфорнії, на південному-заході США, зокрема в Аризоні, та в деяких країнах Латинської Америки.

Роберт Кеплан, фахівець з інфекційних захворювань, каже, що проблема з цим захворюванням полягає в тому, що у хворих не відразу проявляються симптоми, окрім хіба високої гарячки. З часом у декого може розвинутися хвороба легень, і тільки в одного відсотка проявляються серйозні проблеми. Він продовжує:

«Найгірше, що може статися, це менінгіт, коли хвороба вражає оболонку головного і спинного мозку. Тоді це стає дуже небезпечно».

Лихоманка, у гіршому випадку, може мати фатальні наслідки. Найважче приходиться людям зі слабкою імунною системою та представникам деяких етнічних груп, – каже лікар-епідеміолог Клер Паносіан Донован:

«Філіппінцям, афроамериканцям, індіанцям, латиноамериканцям, азійцям».

Лихоманка – вірусна інфекційна хвороба, що виражається у надмірно високій температурі тіла, м’язових і суглобових болях, кашлі, висипці тощо.
Є випадки, коли заражаються і зовсім здорові, на перший погляд, люди. Саме до таких належить мешканка Сієтла Шерон Філіп. Жінка підхопила хворобу під час відпустки в Аризоні. Тепер вона провадить Інтернет-сторінку зі своїм сином Дейвидом на тему небезпеки захворювання.

Хвора на лихоманку Шерон Філіп розповідає:

«Від мене залишилася просто тінь. Я повинна Вам пояснити, що ніколи не мала проблем з імунною системою. Ніколи не хворіла. Ніяких ліків я не приймала».

На своєму сайті Шерон розповідає про подробиці захворювання, якому, з її точки зору, не приділяється достатньо уваги. Інфекціоністи погоджуються. Каже Клер Паносіан-Донован:

«Я вважаю, що першочергове завдання, це підвищити обізнаність пацієнтів і лікарів, які діагностують хворобу, і негайно почати лікувати людей у випадку зараження».

Лихоманка невиліковна хвороба. Вакцини від неї немає. Єдиний ефективний спосіб боротьби з цим захворюванням це рання діагностика.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG