Спеціальні потреби

Кривавий маніфест. У Лондоні показово пошматували солдата "за страждання мусульман"


У Лондоні показово пошматували солдата
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:57 0:00

У Лондоні показово пошматували солдата

Злочинці вискочили з машини та напали на жертву з сікачами та ножами для розділки м’яса
У південному районі Лондона біля армійських казарм було жорстоко вбито солдата. Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон перервав свій візит до Франції та провів надзвичайну нараду з правоохоронцями та службами безпеки. Він назвав вбивство обурливим та заявив, що злочин має всі ознаки тероризму.

За словами очевидців, солдат щойно вийшов з території військової частини у східному Лондоні, коли його збив автомобіль. Злочинці вискочили з машини та напали на жертву з сікачами та ножами для розділки м’яса.

Відтак, один з нападників звернувся до камери телефону, на яку знімав один з очевидців: «Єдина причина, чому ми це зробили, це тому що від рук британських солдатів кожного дня помирають мусульмани».

Джо Таллант бачив, як все сталося.

«Вони ходили біля тіла зі зброєю та викрикували абсолютно щось непослідовне. Вимагали, щоб до тіла не наближались чоловіки, а тільки жінки, тому що так хотів би Бог. Потім вони наказали людям знімати все це на камеру».

Поліція поранила обох нападників після того, як вони спробували атакувати правоохоронців.

Прем’єр-міністр Дейвід Камерон перервав свій візит до Франції, щоб провести надзвичайну нараду. Він каже, що багато обставин справи поки що невідомі, але Великобританія відповість на насильство рішуче:

«Це не лише напад на Британію чи наш спосіб життя. Це також і зрада ісламу та мусульманських громад, які так багато дали нашій країні. Ніщо в ісламі не виправдовує цей жахливий акт насильства».

Обидва нападники – громадяни Великобританії африканського походження, які прийняли іслам. Спеціаліст з питань безпеки при Королевському інституті військової служби Раффаелло Пантуччі каже, що злочин має всі ознаки так званого нападу в стилі «одинокого вовка».
Це не лише напад на Британію чи наш спосіб життя. Це також і зрада ісламу та мусульманських громад, які так багато дали нашій країні.
Дейвід Камерон, прем’єр-міністр Великобританії

«Звичайно, поки що ми не маємо повної картини інциденту. Однак ми все більше отримуємо доказів того, що маємо справу з групою людей, які самостійно вирішили вчинити насильство. Я буду здивований, якщо виявиться, що ними керували ззовні».

Це перший фатальний акт тероризму у Лондоні від часу терактів у громадському транспорті у 2005 році, що стався лише через місяць після бостонських вибухів. Пантуччі каже, терористи сьогодні міняють свою тактику:

«За останні роки ми побачили, що ці атаки здійснюються окремими людьми чи малими групами, які у деяких випадках насправді мають зв’язки за кордоном. Але у цьому випадку таких доказів поки що нема».

Тим часом один з нападників - у критичному стані. Слідчі чекають, поки зможуть провести допит обох підозрюваних, які нині перебувають в лікарні під охороною.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG