Спеціальні потреби

«Теракт» у Бостоні: три людини загинули, понад 140 поранені


Вибухи у Бостоні
Вибухи у Бостоні
У понеділок у Бостоні о 14:50 за місцевим часом пролунали два вибухи біля фінішної прямої Бостонського марафону в районі Коплі-Скверу. Це сталося приблизно через годину після того, як перший бігун з 27 тисяч учасників марафону перетнув фінішну лінію.

За даними, загинуло троє осіб, у тому числі 8-річний хлопчик. Понад 140 людей отримали поранення.

​Як розповіла кореспонденту «Голосу Америки» очевидець подій Інеса, яка працювала на фінішній межі Бостонського марафону волонтером, більшість людей, що знаходилися в двох-трьох кварталах від місця вибухів, не усвідомили всієї серйозності події.


«Деякі стали йти в бік вибухів, які пролунали з інтервалом в 15-30 секунд. І тільки коли назустріч їм побігла жінка з криками "Всім евакуюватися!", люди в поспіху почали йти», - каже свідок.

За словами Інеси, поліція відреагувала дуже швидко.

Повідомляється, що поліція в Нью-Йорку і Вашингтоні посилила заходи безпеки у зв'язку з вибухами в Бостоні.

У Бостонському марафоні брали участь люди з різних країн світу. Марафон почався з хвилини мовчання в пам'ять жертв стрілянини в школі в Коннектикуті.

​Президент Обама отримав інформацію про вибухи і виступив з коротким телевізійним зверненням до американського народу.Він пообіцяв притягнути винних у вибухах до відповідальності.

"Ми з'ясуємо, хто це скоїв. Ми з'ясуємо, чому вони це зробили", - сказав президент Обама.

І хоча він не вжив слово "тероризм", згодом у заяві Білого дому зазначалося, що будь-яка подія з використанням кількох вибухових пристроїв, - як у випадку інциденту у Бостоні - є явним актом терору, і до нього США підходитимуть як до акту терору.

Координацією розслідування обставин «ймовірного теракту» у Бостоні займається Федеральне бюро розслідувань США.

«Голос Америки» стежить за розвитком подій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG