Спеціальні потреби

Світові лідери засуджують вибухи у Бостоні


Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен сказав, що він «глибоко шокований» нападом, скоєним під час Бостонського марафону і висловив співчуття родичам загиблих і постраждалих. У своїй заяві, генсек НАТО також висловив солідарність з мешканцями Бостона та з американським народом.

Президент Європейської ради Герман ван Ромпей різко засудив «звірячі акти» і висловив переконання, що зловмисників буде знайдено і притягнуто до відповідальності.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун назвав інцидент «безглуздим насиллям» і ще більш жахливим через те, що він стався під час події, відомої об’єднанням людей зі всього світу у дусі мирного співіснування та любові до спорту».

Міністерсство закордонних справ Пакистаану засудило «терористичні атаки» і заявило, що уряд і народ Пакистану глибоко засмучені цим «жалюгідним» актом.

Втім, пакистанське відділення Талібану, яке у минулому брало на себе відповідальність за спроби чинити атаки в США, заперечило будь-яку причетність до вибухів у Бостоні.

Президент Барак Обама пообіцяв знайти відповідальних за цей злочин осіб і притягнути їх до відповідальності.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG