Спеціальні потреби

Державний секретар США назвав звірства у Бучі "умисною кампанією" з боку Росії


На фото: Державний секретар Ентоні Блінкен розмовляє з представниками ЗМІ перед вильотом до Брюсселя з бази ВПС Ендрюс, штат Меріленд, 5 квітня 2022 року.
На фото: Державний секретар Ентоні Блінкен розмовляє з представниками ЗМІ перед вильотом до Брюсселя з бази ВПС Ендрюс, штат Меріленд, 5 квітня 2022 року.

Події у Бучі не є вчинками неконтрольованого підрозділу військ Росії, а являють собою "навмисну кампанію спрямовану на те, щоб вбивати, катувати, гвалтувати, коїти звірства". Відповідну заяву державний секретар США зробив у вівторок.

За словами Блінкена, російські війська залишили по собі у Бучі "жахіття".

Американський посадовець назвав повідомлення про вчинки російських сил у Бучі "більш ніж достовірними", а свідчення загальнодоступними.

"Це посилює нашу рішучість та віддатність країн в цілому світі гарантувати, що рано чи пізно, так чи інакше, ті, хто скоїв ці дії, ті, хто віддав їм накази, понесли відповідальність", - відзначив Блінкен.

За словами держсекретаря США, Сполучені Штати Америки збирають докази, щоб підтримати зусилля України, ООН щодо документування подій, розслідування злочинів.

Посадовець також наголосив на продовженні підтримки України, щоб вона могла продовжувати "виштовхувати агресію Росії", та збереженні та посиленні тиску на Росію.

У МЗС Росії заявляють про "провокацію українських радикалів" у Бучі, відкидають звинувачення на адресу Москви.

Як вказує видання The New York Times, аналіз супутникових знімків здійснений цим виданням "спростовує твердження Росії, що вбивства цивільних у Бучі, передмісті Києва, було здійснено після того, як її солдати вийшли з міста".

У статті використано матеріали The New York Times.

Мешканці Бучі про страхіття російської окупації. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:12:17 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG