Спеціальні потреби

Білий дім про повідомлення про загибель Пригожина: «Якщо вони підтвердяться, це нікого не повинно дивувати»


Російські ЗМІ повідомили, що у Тверській області РФ сталася авіакатастрофа приватного літака, пов’язаного з Євгеном Пригожиним. Агентство АР підвтердило, що Пригожин був у списку пасажирів.
Російські ЗМІ повідомили, що у Тверській області РФ сталася авіакатастрофа приватного літака, пов’язаного з Євгеном Пригожиним. Агентство АР підвтердило, що Пригожин був у списку пасажирів.

Президента Байдена поінформували про авіакатастрофу в Росії, у якій, імовірно, міг загинути ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Про це повідомили Голосу Америки в Білому домі.

Представниця Ради національної безпеки Білого дому Едрієн Вотсон в інтерв’ю Голосу Америки прокоментувала: «Ми бачили повідомлення. Якщо вони підтвердяться, це нікого не повинно дивувати».

Як Голос Америки повідомляв раніше, російські ЗМІ повідомили, що у Тверській області РФ сталася авіакатастрофа приватного літака, пов’язаного з Євгеном Пригожиним. Він міг перебувати на борту літака. За офіційними повідомленнями, усі 10 людей на борту літака загинули.

Наприкінці червня «Група Вагнера», яку очолював Пригожин, пішла маршем на Москву, вимагаючи відставки вищих керівників армії та міністерстваа оборони Росії. Повстання завершилося за лічені години домовленістю з владою.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен сказав, що повстання найманців «Групи Вагнера» створило «тріщини на фасаді» російського режиму.

Як повідомляв Голос Америки, виступаючи на Безпековому Форму в Аспені наприкінці липня, Блінкен сказав, що керівник найманців Євген Пригожин публічно розповів про справжні, на його думку, причини нападу Росії на України. І це матиме вплив на стабільність російської влади.

Він також додав, що, на його думку, Пригожин мав непокоїтися про своє життя.

«Знаєте, якби я був паном Пригожиним, я б дуже хвилювався. НАТО має політику відкритих дверей, а Росія має політику відкритих вікон, і йому потрібно дуже дбати про це», – сказав тоді Блінкен.

Минулого року з початку російської широкомасштабної агресії в Україні нещасні випадки та раптові самогубства прокотилися хвилею серед російських топ-менеджерів, мільйонерів та мільярдерів, переважно пов'язаних з нафтогазовою галуззю.

Як повідомляв Голос Америки, за підрахунками американського політолога Іана Бреммера, станом на вересень минулого року, раптові смертельні хвороби, нещасні випадки та непояснені самогубства забрали життя щонайменше 13-тьох російських публічних осіб, тісно пов'язаних з режимом Путіна.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG