Спеціальні потреби

АР: Євген Пригожин був у переліку пасажирів літака, який розбився в Росії


Архівне фото: Пригожин опублікував перше відео після заколоту, в якому він натякнув, що він в Африці
Архівне фото: Пригожин опублікував перше відео після заколоту, в якому він натякнув, що він в Африці

У середу, 23 серпня, в Росії розбився приватний літак, на борту якого були 10 пасажирів, всі з яких загинули, як повідомили представники служби надзвичайних ситуацій РФ. Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин був у списку пасажирів, але наразі незрозуміло, чи був він на борту літака. За непідтвердженими даними ЗМІ, літак належав Пригожину.

Російське державне інформаційне агентство ТАСС повідомило з посиланням на представників служби надзвичайних ситуацій, що в літаку було троє пілотів і семеро пасажирів. Невідомо, чи був Пригожин серед них, а також хто саме перебував на борту, хоча російський регулятор цивільної авіації Росавіація заявив, що Пригожин був у списку пасажирів.

Літак прямував з Москви до Санкт-Петербурга і впав у Тверській області, більш ніж за 100 кілометрів на північ від столиці РФ. Російська влада проводить розслідування катастрофи.

Дані відстеження рейсів, перевірені агентством Associated Press, показують, що приватний літак, зареєстрований на ПВК «Вагнер», яким раніше користувався Пригожин, вилетів із Москви в середу, 23 серпня, ввечері, а сигнал його транспондера зник через кілька хвилин.

Сигнал був втрачений у сільській місцевості, де поблизу немає аеродромів, на яких літак міг би безпечно приземлитися.

Пригожин, чия приватна військова компанія «Вагнер» воювала разом з регулярною російською армією в Україні, наприкінці червня вчинив короткочасний збройний заколот проти військового керівництва Росії. У Кремлі заявили, що його відправлять до Білорусі, а найманці ПВК «Вагнер» або підуть у відставку, або рушать за Пригожиним до Білорусі, або приєднаються до російської регулярної армії.

Незабаром після цього найманці ПВК «Вагнер» розташувалися в Білорусі, але літак Пригожина, за даними ЗМІ, неодноразово курсував між Білоруссю та Росією.

Цього тижня Пригожин опублікував своє перше після заколоту відео вербування нових найманців, заявивши, що ПВК «Вагнер» веде розвідувально-пошукову діяльність і «робить Росію ще величнішою на всіх континентах, а Африку ще більш вільною».

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG