Спеціальні потреби

Більшість американців - за легалізацію іммігрантів-"мрійників" і проти стіни з Мексикою - опитування


Мітинг в Вашингтоні на підтримку закону DACA, що захищає іммігрантів-"мрійників"
Мітинг в Вашингтоні на підтримку закону DACA, що захищає іммігрантів-"мрійників"

Дві третини американців вважають, що ті, кого нелегально привезли до Сполучених Штатів, коли вони були дітьми, і хто зараз проживає в США - мають отримати законний статус.

Більшість американців також виступає проти будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Про це свідчать результати нового опитування NPR/Ipsos.

Автори опитування помітили, що представники різних політичних партій мають відмінні погляди стосовно питання імміграції, зокрема прихильники різних партій по-різному дивляться на те, якою має бути стратегія в цій сфері, а також по-різному ставляться до закидів, що іммігранти забирають робочі місця у американців або чинять більше злочинів.

"Після того, як Трамп отримав контроль над Республіканською партією, імміграція стала лінією розділу навіть більшою, ніж інші соціальні питання", - сказав Кріс Джексон, віце-президент Ipsos. “Це – лінія, яка найбільше розділяє дві партії".

За даними опитування, 65 відсотків американців зазначили, що вони підтримують надання законного статусу для так званих "мрійників" - нелегальних іммігрантів, які потрапили у США в дитячому віці. Багато з них зареєструвались у рамках програми DACA, що захищає їх інтереси.

56 відсотків американців також виступили проти стіни на кордоні з Мексикою, в той час як 38 відсотків підтримали будівництво стіни. 60% відсотків вважають фінансування будівництва стіни з бюджету "даремною витратою коштів платників податків", свідчить опитування.

Дивіться також: Час-Тайм. Наскільки Україна наблизилась до стандартів НАТО?

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG