Спеціальні потреби

Суд у США заблокував рішення Трампа про згортання міграційної програми для «мрійників»


Програма DACA захищає від депортації осіб, нелегально привезених в США неповнолітніми дітьми



Американський суддя заборонив адміністрації президента Дональда Трампа припинити дію програми, яка захищає від депортації дітей, нелегально привезених в США їх батьками.

У вересні Трамп скасував Програму відкладеної дії для прибулих в США неповнолітніх дітей (DACA).

Федеральний окружний суддя Вільям Еслап з Сан-Франциско у вівторок постановив, що програма повинна залишатися в силі поки судова справа з приводу рішення Трампа не завершиться.

Постанова судді з'явилася в той момент, коли президент Трамп і лідери Конгресу обговорюють докорінну імміграційну реформу.

З моменту введення в дію президентом Бараком Обамою в 2012 році програма захистила від депортації приблизно 800 тисяч молодих людей і надала їм право працювати у США легально.

Кілька штатів, організацій та фізичних осіб подали позови з метою захистити учасників програми, яких також називають «мрійниками».

Дивіться також: Чи залишиться Великобританія світовим центром впливу після "Брекзиту"?

Чи залишиться Великобританія світовим центром впливу після "Брекзиту"? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG