Спеціальні потреби

Байден високо оцінив дії Порошенка з націоналізації «Приватбанку»


Віце президент США і президент України також висловили занепокоєння недавнім сплеском насильства на Донбасі

Віце-президент США Джозеф Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком дав високу оцінку рішучим діям Національного банку України щодо зміцнення банківського сектора країни і захисту українських вкладників через націоналізацію «Приватбанку».

Про це йдеться у повідомленні офісу віце-президента США при Білому домі.

Як зазначається, віце-президент «висловив однозначну підтримку лідерської ролі президента Порошенка у зміцненні фінансової стабільності країни».

У повідомленні Білого дому мовиться, що президент Порошенко підтвердив тісну співпрацю з Міжнародним валютним фондом на тлі триваючої націоналізації і зусиль Києва щодо досягнення інших контрольних показників відповідно до програми МВФ щодо Україні.

Байден і Порошенко «висловили серйозне занепокоєнняь у зв'язку з недавнім сплеском насильства, вчиненого об'єднаними силами Росії і сепаратистів на Донбасі, а також висловили співчуття у зв'язку з недавньою загибеллю 5 українських військових в районі Світлодарська», - йдеться в заяві.

«Лідери знову заявили про свою непохитну підтримку повномасштабної реалізації Мінських угод», - наголошується у повідомленні Білого дому.

Дивіться також: Економіст Андерс Аслунд з приводу націоналізації Приватбанку: "Не думаю, що є приводи для паніки"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG