Спеціальні потреби

Байден високо оцінив антикорупційне законодавство України - Білий дім


Віце-президент Байден і президент Порошенко у Києві (архівне фото)
Віце-президент Байден і президент Порошенко у Києві (архівне фото)

Віце-президент США розмовляв по телефону з президентом України Петром Порошенком

Вчора [у четвер] віце-президент США Джозеф Байден мав телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком. Віце-президент привітав прийняття цього тижня Верховною Радою антикорупційного законодавства, що рекомендували Міжнародний валютьний фонд і Європейський Союз, та високо оцінив президента Порошенка і уряд України за важку працю, яка запевнила прийняття законодавства.

Віце-президент також позитивно оцінив рішення президента Порошенка про заміну генерального прокурора Шокіна, що відкриває шлях потрібним реформам діяльності прокуратури. Віце-президент Байден закликав президента Порошенка продовжувати йти позитивним шляхом для успішного запровадження нових законів та продовжувати очевидний поступ щодо антикорупційних реформ, підкреслюючи, що це вимагатиме єдності й стабільності.

Віце-президент також осудив збільшення насильства у Східній Україні, що довело до погіршення гуманітарної ситуації і дальшої відмови об’єднаних російсько-сепаратистських сил дати ОБСЄ повний доступ до районів, що перебувають під їх дійсним контролем. Віце-президент підкреслив, що запровадження Мінських угод усіма сторонами залишається найкращим шляхом до прегулювання конфлікту.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG