Спеціальні потреби

Джозеф Байден у Верховній Раді: «США ніколи не визнають спроб Росії анексувати Крим». Відео


Джозеф Байден виступає у Верховній Раді
Джозеф Байден виступає у Верховній Раді

Олігархи чи не олігархи, всі повинні діяти за одними правилами, всі повинні платити податки. На суддів не повинен чинитися тиск. В цьому суть демократії - віце-президент США.

Віце-президент США Джозеф Байден заявив, що США ніколи не визнають спроб Росії анексувати Крим. Про це він сказав, виступаючи з промовою з трибуни Верховної Ради України.

«У 21 столітті країни не можуть, ми не можемо їм цього дозволити, перекроювати кордони силою, в цьому є основні правила…Росія порушила ці правила і продовжує порушувати їх.. Я хочу чітко сказати – США не визнають, ніколи не визнають спроб росіян анексувати Крим. Немає виправдання таким діям», – сказав він. Ці слова присутні у Верховній Раді зустріли оплесками.

Тиск на Росію триватиме доти, поки вона не виконає зобов’язання, взяті на себе в рамках Мінських угод про врегулювання ситуації на сході України, заявив віце-президент США.

«Хоча і досягнутий деякий прогрес в деескалації насильства, не можна скасовувати санкції доти, поки Росія не виконає усі свої зобов’язання», – сказав американський високопосадовець.

Віце-президент США наголосив, що від позиції Росії залежить проведення виборів на непідконтрольних Києву територіях Донецької і Луганської областей за українськими законами і згідно зі стандартами ОБСЄ.

«Росія має натиснути на сепаратистів, щоб провести вибори згідно з українським законодавством, стандартами ОБСЄ», – сказав Джозеф Байден.

Він додав, що США вважають неприпустимим затягування виконання Мінських угод і наголосив, що Росія має відпустити утримуваних нею українців. Він зокрема згадав Надію Савченко.

Це від вас усіх залежить…це є ваш момент...не змарнуйте цей час, не втратьте цю можливість, побудуйте краще майбутнє для народу України
Джозеф Байден

У Верховній Раді під час виступу віце-президента США були присутні президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, члени українського уряду, а також посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і помічниця державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд, народні депутати.

Віце-президент США закликав депутатів не втратити шанс побудувати краще майбутнє для українського народу.

«Це від вас усіх залежить…це є ваш момент. Це є ваш час. Будь ласка, не змарнуйте цей час, не втратьте цю можливість, побудуйте краще майбутнє для народу України», – сказав Байден під час виступу у Верховній Раді.

Джозеф Байден у Раді
Джозеф Байден у Раді

«Це все у ваших руках, все можливо. Ви можете повернути історію на бік кращого правосуддя і можливості для українського народу зараз», – зазначив Байден.

«Олігархи чи не олігархи, всі повинні діяти за одними правилами, всі повинні платити податки. На суддів не повинен чинитися тиск. В цьому суть демократії» - заявив віце-президент США.

Майже всі люди світу вас підтримують, тому що багато залежить від того, досягнете ви успіху чи ні
Джозеф Байден

«Цілий світ спостерігає за вами. Це факт, вони спостерігають за вами, тому що вони сподіваються, що ваш успіх в боротьбі проти безжальної агресії Росії буде мати наслідок для них. І також ваша боротьба проти ракової пухлини корупції. Обидві битви, які ви ведете, підтримуються американської країною, народом, включаючи майже один мільйон гордих американців українського походження, включаючи європейські країни, ваших сусідів, які зацікавлені у вашому демократичному успіху. Ваші люди волелюбні люди світу.

«Всі спостерігають за вами. Якщо ви цього не зробите, якщо цей експеримент провалиться... Я дійсно не перебільшую того, що говорю, що майже всі люди світу вас підтримують, тому що багато залежить від того, досягнете ви успіху чи ні», - заявив американський високопосадовець.

Не можна скасовувати санкції доти, поки Росія не виконає усі свої зобов’язання
Джозеф Байден

Байден повторив, що США й надалі будуть збільшувати свою фінансову допомогу Україні для здійснення необхідних реформ.

Завершуючи свій виступ він процитував слова «Заповіту» Тараса Шевченка:

«І мене в сім'ї великій, В сім'ї вольній, новій, Не забудьте пом'янути. Незлим тихим словом».

«Може бути, коли-небудь ви згадаєте незлим словом і мене» - додав Байден.

«Велике спасибі за можливість виступити перед Вами. Нехай Бог благословить обидва наші народи, і нехай Господь захищає наші війська!», - заявив віце-президент США Джозеф Байден.

Нехай Бог благословить обидва наші народи, і нехай Господь захищає наші війська!
Джозеф Байден

Виступ Байдена був запланований на 11:00, проте він запізнився майже на годину. Говорив приблизно 35 хвилин.

Віце-президент США Джозефом Байден прибув до Києва з робочим візитом 6 грудня. У понеділок він зустрівся з президентом України та прем’єром.

Востаннє з американських високопосадовців у Раді виступав Джордж Буш-старший у грудні 1991 році. Тоді президент США закликав Україну не поспішати з проголошенням незалежності, і залишитися у складі Радянського Союзу.

Дивіться також: До пропагандистів, які роздмухували війну в Україні, ще будуть питання - британський публіцист

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG