Спеціальні потреби

Байден і Зеленський зустрілися в Овальному кабінеті – деталі розмови


Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні, 21 вересня 2023 року. REUTERS/Kevin Lamarque
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні, 21 вересня 2023 року. REUTERS/Kevin Lamarque

Президент США Джо Байден привітав президента України Володимира Зеленського у в Овальному кабінеті та повторив тезу, висловлену ним під час Генеральній Асамблеї ООН – жодна нація не може почуватися справді безпечною у світі доки Росія намагається захопити Україну.

“Тому ми об’єднали в коаліцію понад 50 країн світу, щоб допомогти Україні [протистояти російській агресії]”, – сказав Джо Байден.

Він також запевнив про довгострокові зобов’язання щодо безпеки України, які США взяли на себе разом з Групою семи та іншими партнерами, і додав, що США, як і Україна, хочуть «справедливого миру».

“Ми виступаємо за справедливий і міцний мир, повагу до суверенітету України та її територіальної цілісності”, – сказав Байден.

Президент США також вкотре висловив захоплення сміливими людьми в Україні. “Це не перебільшення”, – наголосив Байден.

“Разом із нашими партнерами та союзниками американський народ сповнений рішучості зробити все можливе, щоб увесь світ підтримував вас”, – сказав Байден.

Президент України Володимир Зеленський своєю чергою сказав: “Наш постійний діалог свідчить про те, що наші країни дійсно є союзниками та стратегічними друзями”.

Про мету візиту до Вашингтону він додав, що приїхав, щоб зміцнити коаліцію для захисту українських дітей, сімей, домівок, свободи та демократії у світі.

Зеленський наголосив, що почав свій день у Конгресі США, “щоб подякувати його членам і народу Америки за велику, величезну підтримку”.

Про покладання квітів до Меморіалу жертвам теракту 11 вересня Зеленський сказав: “Для всіх у світі дуже важливо пам’ятати жертв терору та вшановувати їх”.

Про військову підтримку України особливий наголос Зеленський зробив на протиповітряній обороні.

Як повідомляв Голос Америки, цього ж дня очікується оголошення про новий пакет допомоги Україні.

Зеленський у Білому домі: Байден оголосить нову допомогу. ЧАС-ТАЙМ
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG