Спеціальні потреби

Байден розпочав турне країнами Азії


Віце-президент США Джозеф Байден прибув до Японії, яка є першою зупинкою в його турне трьома азійськими країнами.

Візит відбувається на тлі посиленої напруженості з приводу недавно оголошеної Китаєм розпізнавальної зони протиповітряної оборони.

Білий дім зазначив, що поїздка в Японію, Китай і Південну Корею спрямована на підтвердження США в якості тихоокеанської потуги, сприяння американським економічним інтересам і на засвідчення відданості Вашингтона новому курсу в сфері закордонної політики в регіоні.

Байден зустрінеться в Токіо у вівторок з прем'єр-міністром Сіндзо Абе та з іншими японськими чиновниками перед відбуттям до Пекіна у середу.

Білий дім повідомив, що під час переговорів у китайській столиці з президентом КНР Сі Цзіньпіном та іншими офіційними особами віце-президент обговорить широкий діапазон двосторонніх питань, як також справи, що стосуються регіональної напруженості.

Минулого місяця Китай оголосив зону ППО в Тихому океані над островами, на які претендує і Пекін, і Токіо.

Китай вимагає від іноземних літаків попереджати про політ через цю зону, а також відповідати на запити і мати розбірливі розпізнавальні знаки на фюзеляжі. Японія відмовляється це робити.

Американські військові літаки вже пролетіли через зону, ігноруючи вимогу Китаю. Проте США рекомендують комерційним авіалайнерам поінформувати китайську сторону про свої плани польоту.

У четвер Байден відлетить до Південної Кореї, яка також обурена створенням КНР розпізнавальної зони ППО. Очікується, що він зустрінеться з президентом Пак Кин Хе і виступить з промовою в Університеті Йонсей перед поверненням до Вашингтона у суботу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG