Спеціальні потреби

Петро Порошенко вважає, що Росія і підтримувані нею бойовики - єдина загроза


Зустріч у Берліні
Зустріч у Берліні

Керівники України, Німеччини і Франції, які 24 серпня зустрілися в Берліні, заявили, що виступають за неухильне виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

Україна неухильно виконує взяті на себе зобов'язання з широкого спектру питань деескалації збройного конфлікту на сході країни.

Про це заявив президент України Петро Порошенко 24 серпня, підбиваючи підсумки зустрічі в Берліні з федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

«Україна неухильно виконує взяті на себе зобов'язання щодо режиму припинення вогню, співпраці з ОБСЄ, з питань відведення важкої техніки, виконанню гуманітарних питань», - сказав президент Петро Порошенко. Текст його заяви опублікований на офіційному Інтернет-сайті керівника України.

Петро Порошенко зазначив, що до кінця поточного місяця будуть створені «три гуманітарно-медичні центри», які значно полегшать життя українців на окупованих територіях.

«Ми робимо кроки, спрямовані на відновлення електро- та водопостачання, виконуємо взяті на себе зобов'язання», - зазначив Петро Порошенко.

Разом з тим, він підкреслив, що умови Мінських угод, передбачають «негайне припинення вогню».

«Мінськ - це відведення важкої техніки і артилерії. Мінськ - це негайне звільнення заручників. Мінськ - це безперешкодний доступ інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з контролю виконання досягнутих домовленостей. Мінськ - це комплекс питань: політичних, гуманітарних, соціальних, економічних, які сприяють встановленню миру і деескалації конфлікту», - підкреслив Петро Порошенко.

Разом з тим, президент України заявив, що чітко декларує, що, на жаль, саме «Російська Федерація і підтримувані нею бойовики, становлять єдину загрозу для відновлення миру і стабільності в регіоні».

Порошенко сказав, що під час зустрічі з Анґелою Меркель і Франсуа Олландом «особливу увагу» було приділено питанню звільнення заручників, включаючи тих, які знаходяться на території Росії: Олега Сенцова, Надію Савченко та інших.

«Упевнений, що «нормандський формат» має особливе значення для всіх наших країн. Ми підтверджуємо неухильне дотримання всіх положень «Мінського формату». Ми домовилися використовувати майбутні можливості, в тому числі, в рамках міжнародних заходів, для того, щоб донести Москві ці сигнали», - сказав Петро Порошенко.

Дивіться також: Росія спробує почати відкриту війну - командир Грузинського легіону

Росія спробує почати відкриту війну - командир Грузинського легіону. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:00 0:00


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG