Спеціальні потреби

Проурядові партії ведуть перед на виборах у Білорусі


Політичні партії, які підтримують президента Білорусі Олександра Лукашенка, ведуть перед на парламентських виборах. Головні опозиційні партії країни бойкотують вибори.

Представники виборчої комісії повідомили в понеділок про 109 переможців, серед яких немає ні одного члена опозиції.

Головні опозиційні партії відмовились брати участь у виборах, щоб таким чином запротестувати проти того, що вони називають виборчим шахрайством і утриманням політичних в’язнів.

Члени опозиції і незалежні спостерігачі заявили, що участь виборців у голосуванні – понад 74 відсотки – була перебільшена на початку голосування, що й могло бути джерелом шахрайства.

Голова групи спостерігачів від Організації з питань безпеки і співробітництва в Європі заявив, що участь виборців на початку голосування була великою. Він назвав виборчу систему в Білорусі «своєрідною».

ОБСЄ надіслала на вибори в Білорусі понад 300 своїх спостерігачів. У заяві, оприлюдненій у понеділок, ОБСЄ сказала, що «вільні вибори є тоді, коли люди можуть вільно висловлювати свої думки, організувати вибори і кандидувати на посади, та що цього не було в ході цієї кампанії.

Лукашенко, який керує країною вже 18 років, у відповідь на бойкот виборів назвав «опозицію» боягузами, які не мають людям що сказати.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG