Спеціальні потреби

Асcандж подав апеляцію на екстрадицію до Швеції


Асcандж подав апеляцію на екстрадицію до Швеції
Асcандж подав апеляцію на екстрадицію до Швеції

Засновник Wikileaks стверджує, що за звинуваченнями у зґвалтуванні стоять ображені уряди.

Засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассандж подав до Верховного суду Британії апеляцію проти екстрадиції його до Швеції за підозрами у злочинах сексуального характеру.

Адвокати 40-річного Ассанджа повідомили суду, що виданий у Швеції ордер на арешт є недійсним, бо був виписаний прокурором, а не в результати судового рішення. Представники Швеції наполягають, що виданий прокуратурою ордер дійсний.

Слухання з приводу апеляції триватимуть два дні, а рішення з її приводу буде повідомлено за кілька тижнів.

Ассандж вперто відкидає висунуті проти нього звинувачення у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях. Він заявляє, що за політично мотивованими звинуваченнями стоять уряди країн, які викрито в публікаціях сайту Wikileaks.

У 2010 році сайт Wikileaks опублікував тисячі викрадених конфіденційних документів з листування американських дипломатів. Документи містили інформацію про антитерористичні заходи та приватні думки дипломатів щодо лідерів країн світу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG