Спеціальні потреби

Саміт АСЕАН закликав до скасування санкцій проти Бірми


Лідери саміту АСЕАН у Камбоджі
Лідери саміту АСЕАН у Камбоджі

Лідери країн Південно-Східної Азії офіційно закликали Захід до негайного скасування економічних санкцій проти Бірми. Такий заклик було зроблено в середу у прикінцевій заяві після дводенного саміту в Камбоджі. Асоціація держав Південно-Східної Азії також обіцяла збільшити зусилля для врегулювання морських суперечок з Китаєм у Південно-Китайському морі та закликала до стриманості на Корейському півострові, де Північна Корея планує спірний запуск ракети.

Заклик до закінчення санкцій проти Бірми можна було передбачити після проведених у неділю проміжних виборів, на яких опозиційна Ліга за демократію здобула 43 із можливих 44 місць у парламенті. Цей результат означає, що лауреат Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі , яка десятиліття була під домашнім арештом, уперше стане законодавцем парламенту.

Заклик до скасування санкцій підтримали всі 10 країн-членів АСЕАН.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG