Спеціальні потреби

203-х злочинців амністував губернатор Міссісіпі перед відставкою


203-х злочинців амністував губернатор Міссісіпі перед відставкою
203-х злочинців амністував губернатор Міссісіпі перед відставкою

Мешканці штату Міссісіпі обурені амністією 203 злочинців, серед яких засуджені за вбивства, зґвалтування та збройні пограбування. Відповідне рішення на початку тижня вже ухвалив екс-губернатор Гейлі Барбур одним із останніх рішень на посаді.

Серед амністованих – 19 осіб, засуджених за вбивство.

Барбур двічі поспіль обирався на посаду губернатора і користувався значною підтримкою у штаті. Його наступник республіканець Філ Браянк склав присягу у вівторок.

За словами самого Барбура, помилування в більшості стосувалося людей, які вже були звільнені з в’язниці. Натомість амністія, за його словами, дає їм можливість почати нове життя, знайти роботу, отримати право на носіння зброї, участь у виборах та інше.

Тим не менше у середу окружний суддя штату Томі Ґрін заблокував амністію щодо 21 особи. За його словами, амністія щодо них є порушенням Конституції штату, оскільки вимагає, щоб особа, яка прагне амністії оприлюднила відповідну заяву у газеті району, в якому вона скоїла злочин. Деякі із амністованих губернатором не виконали цю норму.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG