Спеціальні потреби

Apple втрачає позиції на ринку смартфонів


Кілька років тому телефон непомітно перестав бути просто засобом зв’язку. Для багатьох придбання смартофна, використання популярного iPhone, Android, чи Window mobile, доступ до мережі Інтернет через мобільний пристрій – стає справжньою подією в житті.

Android – це відповідь компанії Google на популярний iPhone. Протягом кількох років iPhone були популярнішими за Android, але компанія Google не припиняла розвиток мобільних систем. Нарешті, на початку 2011-го року телефони на основі Android відібрали першість у iPhone.

Ставки в цьому суперництві дуже високі. Адже смартфон – це передусім не зручний пристрій, а джерело вичерпної інформації про власника для рекламодавців.

Зараз на ринку відбувається щось подібне до ситуації всередині 90-х, коли операційна система Windows компанії MicroSoft, яка могла працювати на будь-якому комп’ютері відібрала першість у Apple, яка створювала операційні системи та прилади, які працювали виключно разом.

Ринок мобільного Інтернет настільки важливий для Google, що компанія фактично надає цю операційну систему виробникам телефонів задурно.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG