Спеціальні потреби

Японців помилково попередили про запуск ракети з КНДР в їхньому напрямку


Japan's public broadcaster NHK's false alarm about a North Korean missile launch which was received on a smart phone is pictured in Tokyo, Jan. 16, 2018.
Japan's public broadcaster NHK's false alarm about a North Korean missile launch which was received on a smart phone is pictured in Tokyo, Jan. 16, 2018.

Громадська телекомпанія NHK розповсюдила повідомлення в режимі онлайн і через додаток для мобільних телефонів



Ще одне помилкове попередження про наступаючий ракетний удар з Північної Кореї було зроблено у вівторок - на цей раз в Японії.

Громадська телекомпанія NHK розповсюдила повідомлення в режимі онлайн і через свій додаток для мобільних телефонів, в якому говорилося, що «Північна Корея, ймовірно, запустила ракету», і закликала людей сховатися або під землею, або всередині будівель.

Через декілька хвилин NHK випустила ще одне повідомлення, в якому ведучий вибачився і сказав, що попередження про ракетний удар було помилкою.

Мешканці Азійсько-Тихоокеанського регіону живуть в умовах постійного стресу - Північна Корея не припиняє випробувань ядерної і балістичної зброї, а войовнича риторика між американським і північнокорейським лідерами продовжує наростати.

Помилкове попередження в Японії пролунало через кілька днів після того, як на Гаваях було зроблено аналогічне оголошення, що викликало паніку серед місцевих мешканців.

Дивіться також: Хто винен у розсилці помилкового повідомлення про балістичну тривогу на Гаваях?

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG