Спеціальні потреби

Антиамериканські настрої в Пакистані не вщухають


Сотні демонстрантів, які виступають проти анти-ісламського фільму, що вийшов в США, підпалили прес-клуб та урядову будівлю на північному-заході Пакистану. Внаслідок сутичок з поліцією, щонайменше одна людина загинула. Натовп також вчиняв насильства біля військової бази США в Афганістані і посольства США в Індонезії.

Протести спалахнули ще на початку минулого тижня після того, як у Лівії демонстранти вбили посла США в тій країні і ще трьох американців. У понеділок подібні акції проходять у понад 20 країнах.

Так в столиці Афганістану – місті Кабул, сотні демонстрантів палили колеса прямо посеред вулиць і кидали камінням в урядові будівлі, як також у поліцію під час сутичок з останніми. Це – один з перших серйозних протестів в країні з часу, як у США вийшов анти-ісламський фільм, який висміює пророка Мухамеда. Протестуючі скандували «Смерть Америці» і палили американські та ізраїльські прапори. Їм також вдалося підпалити принаймні два поліцейські автомобілі.

Намагаючись взяти під контроль розлючений натовп, майже півсотні афганських правоохоронців отримали легкі поранення. Втім, командування говорить, що ситуацію таки вдалося стабілізувати. Чимало афганських старійшин та релігійних лідерів закликали людей до спокою.

Натомість в столиці Індонезії Джакарті сотні людей зіштовхнулися у сутичках з поліцією біля будівлі посольства США. Вони кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю у бік дипломатичної установи. Протестуючі палили американські прапори, а також плакати президента США Барака Обами. В менших містах Індонезії також пройшов ряд протестів. Щоправда, вони були мирними і без сцен насильства.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG