Спеціальні потреби

Франція тимчасово закриває деякі свої дипломатичні представництва


Франція планує закрити в п’ятницю свої посольства, культурні центри і школи у двадцяти країнах. Рішення в цій справі винесено після того, як французький сатиричний журнал надрукував карикатури пророка Мухаммеда.

Міністр закордонних справ заявив, що заходи безпеки посилено у французьких дипломатичних представництвах у час, як урядові та релігійні лідери закликають до стриманості.

У середу французький тижневик «Charlie Hebdo» надрукував зображення пророка, в цьому числі кілька із них без одягу. Торік у редакційні приміщення журналу в Парижі було кинуто запалювальну бомбу після того, як у журналі були зображення Мухаммеда.

Також у середу прем’єр-міністр Франції Жан-Марк Еро повідомив, що прохання організаторів про проведення в суботу в Парижі протесту проти виготовленого у США антиісламського фільму буде відкинуто.

Тимчасом державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що Сполучені Штати вдаються до рішучих заходів для охорони своїх дипломатів у час, коли продовжуються протести проти фільму.

Протести спонукали владу до тимчасового закриття в середу американського консульства в індонезійському місті Медан. День раніше те саме зроблено з посольством США у столиці Таїланду Бангкоку. У середу протести відбулися в столиці Пакистану Ісламабаді та в місті Джалалабад у східному районі Афганістану.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG