Спеціальні потреби

Міжнародна амністія і Туреччина піддають критиці поведінку Сирії


Згідно із щойно оприлюдненим Міжнародною амністією документом, повітряні удари сирійських військ у листопаді минулого року на місто Ракка, що в північному районі Сирії, були порушенням прав людини. Звіт стосується окремих атак, у результаті яких загинуло 115 людей.

Ракка відома як опорний пункт угруповання Ісламська держава, проте Міжнародна амністія каже, що це не дає урядові права бомбити місто, якщо б у ньому проживали лише екстремісти.

Тимчасом прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу у вівторок заявив, що вести переговори з президентом Сирії Башаром Асадом – все одно що потиснути руку Адольфу Гітлеру. Ця заява в черговий раз підкреслила розбіжності між Вашингтоном і Туреччиною з приводу того, як вести справи з сирійським лідером. Держсекретар США Джон Керрі в неділю заявив, що США доведеться вести діалог з Асадом, хоча Держдепартамент пізніше уточнив, що він не мав на увазі конкретно сирійського лідера, і що з ним Вашингтон ніколи в переговори вступати не буде.

Виступаючи на засіданні «Партії справедливості і розвитку» в Анкарі, Давутоглу заявив, що представники Заходу, які заявляють про необхідність вести переговори з Асадом «ставлять під сумнів людські цінності».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG