Спеціальні потреби

Аматорський хор понад 60 років на сцені


Містечко Александрія, розташоване через річку від американської столиці, відоме своєї історією. Це одне з перших і найстаріших міст Сполучених Штатів. Мешканці цього незалежного міста, яке не входить у склад будь-якого округу, пишаються не лише минулим, а й сьогоденням. Ось вже понад 60 років в Александрії працює любительський чоловічий хор а капела, який за роки свого існування набув слави не лише в Америці, а й за її межами. Його назву «Alexandria Harmonizers» можна перекласти як, александрійці, які створюють гармонію. Хор складається зі ста чоловіків, віком від 19 до 83 років. Усіх їх об’єднує любов до співу.

«Ми співали на таких чудових сценах як Кеннеді Центр, Карнегі Хол, Констітушен Хол та навіть у Верховному суді. Ми сповнені енергією, до нас постійно приєднується молодь».
Джеку Пітцелу
Кожного вівторка, починаючи з 1948-го року хор збирається на репетиції. Джо Серутті дев’ятий директор та художній керівник колективу:

«“Alexandria Harmonizers” це чоловічий хор а капела. Ми працюємо у різних жанрах, включно з барбершоп, перукарською гармонією».

Багатьом членам хору далеко за 70. Джеку Пітцелу було 23 роки, коли він прийшов до колективу. Це було майже 50 років тому.

«Ми співали на таких чудових сценах як Кеннеді Центр, Карнегі Хол, Констітушен Хол та навіть у Верховному суді. Ми сповнені енергією, до нас постійно приєднується молодь», – каже Джек.

У хорі є представники ледве не усіх можливих професій. Тож для багатьох співаків, хор став місцем налагодження професійних зв’язків.

«Я працюю на Міністерство оборони. На даний момент шість чи сім членів хору працюють у моїй компанії, включно з диригентом», – каже хорист Кен Фесс.

У хорі немає професійних музикантів. Ніхто не отримує зарплату. Однак, це не завадило цьому колективу 17 разів отримувати нагороди на міжнародних змаганнях, з яких чотири рази на чемпіонатах світу з акапельного співу.

«Ми існуємо переважно на гроші зароблені під час виступів. Ми даємо концерти по всій країні, а останнім часом і закордоном. У вересні будемо співати в Китаї», – каже художній керівник хору Джо Серутті.

Для мешканців Александрії, хор влаштовує безкоштовні концерти під відкритим небом. Кожний виступ колективу це не просто спів, а невелике сценічне дійство.

Щоб приєднатися до цього колективу достатньо пройти відбір але найголовніше, мати творче натхнення.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG