Спеціальні потреби

Імовірний член аль-Кайди помер за кілька днів до судового процесу


Абу Анас аль-Лібі у федеральному суді в Нью-Йорку
Абу Анас аль-Лібі у федеральному суді в Нью-Йорку

В Нью-Йорку помер імовірний член терористичного угруповання аль-Кайда. Це сталося за кілька днів до того, як мав розпочатися його судовий процес. Його було запідозрено в причетності до атаки на американські посольства в африканських країнах.

Адвокат Абу Анаса аль-Лібі заявив, що його клієнт, в якого був гепатит «С» і прогресивна стадія раку печінки, помер у п’ятницю в одній з лікарень у районі Нью-Йорка.

Судовий процес Лібі, а також саудівця Халіда аль-Фавваза, мав розпочатися 12 січня. Вони були звинувачені у відповідальності за атаки в Кенії в Танзанії, в результаті яких загинуло понад 200 людей.

Адвокат Лібі Бернанд Клайнмен завявив, що стан здоров’я його підопічного різко погіршився минулого місяця.

Звинуваченні у змові, як Лібі, так і Фавваз не визнали себе винними у.

Лібі був викрадений американськими спеціальними силами у Триполі у жовтні 2013 році. Він був у списку Федерального бюро розслідувань серед найбільш розшукуваних терористів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG