Спеціальні потреби

Угруповання Талібан викрало десятки афганців


Група афганських талібів
Група афганських талібів

Офіційні афганські особи повідомили, що в суботу у південно-східній провінції Пактія, що неподалік кордону з Пакистаном, бойовики Талібану викрали десятки осіб.

Представники провінційних органів влади і місцеві мешканці кажуть, що сотні бойовиків Талібану зупиняли і протягом кількох годин обшукували до тридцяти машин, після чого забрали десятки пасажирів у невідоме місце.

Представник Талібану Забіулла Муджагід заявив, що серед приблизно 30 затриманих осіб є «восьмеро важливих афганських посадовців». Він відкинув твердження влади, що серед них є жінки і діти.

Афганські сили безпеки розпочали пошукову операцію в регіоні.

У четвер увечері бойовики Талібану вбили головного прокурора провінції Пактія Наджибуллу Султанзоя. Таліби взяли на себе відповідальність за це вбивство.

Протягом останніх двох тижнів угруповання Талібан здійснює повторні атаки на службовців, пов’язаних з генеральною прокуратурою Афганістану.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG