Спеціальні потреби

Карзай обмірковує в Пакистані перспективи мирних переговорів з Талібаном


Президент Гамід Карзай (зліва) і прем’єр-міністр Наваз Шариф
Президент Гамід Карзай (зліва) і прем’єр-міністр Наваз Шариф
До Пакистану з візитом прибув президент Афганістану Гамід Карзай. Він прибув у понеділок до Ісламабада з метою пошуку підтримки з боку Пакистану для закінчення 12-річної війни шляхом прямих переговорів між кабульським урядом і повстанцями Талібану.

Це перший прямий контакт афганського лідера з новим прем’єр-міністром Пакистану Навазом Шарифом з часу, коли він зайняв посаду керівника уряду у червні.

Напруженість між афганськими лідерами та їх пакистанськими партнерами продовжувалась роками з приводу звинувачень Кабула на адресу Ісламабада, що він, мовляв, давав притулок командирам Талібану і допомагав їм планувати атаки на місцеві та очолені США коаліційні сили. Пакистан наполегливо заперечував ці звинувачення.

Деякі експерти кажуть, що наполягання Карзая, щоб Пакистан допоміг у закінченні війни в Афганістані, за всіма ознаками, зростатиме перед запланованим на грудень 2014 року виведенням з Афганістану коаліційних сил.

Афганські офіційні особи кажуть, що Карзай також чинитиме тиск, щоб Пакистан звільнив з ув’язнення афганців, яких тримають у Пакистані, включно з колишнім заступником командира Талібану муллою Абдулом Гані Барадаром.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG