Спеціальні потреби

Нападник-смертник атакував групу афганських військовослужбовців


Афганські солдати несуть жертву атаки до карети швидкої допомоги
Афганські солдати несуть жертву атаки до карети швидкої допомоги

У результаті вибуху замінованого автомобіля в суботу в Афганістані загинуло щонайменше семеро людей і багато отримало поранення. Самогубна атака сталася у неспокійній південній провінції Гельманд. За повідомленням афганського телебачення, загинуло щонайменше 12 людей.

Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання Талібан. Представник угруповання заявив, що серед загиблих було чимало офіцерів і солдатів урядових військ.

Представник провінційного уряду повідомив «Голосу Америки», що атака сталася біля банку в адміністративному центрі Лашкар Га та була скерована проти Національної армії Афганістану. Омар Звак сказав, що серед убитих і поранених були як військові, так і цивільні та що щонайменше двадцять одну особу доставлено до місцевих лікарень.

Військовослужбовці саме стояли в черзі перед будинком банку, щоб отримати зарплату, коли нападник-смертник врізався у військову машину своїм замінованим автомобілем.

Угруповання Талібан контролює більшість території провінції і часто здійснює саамогубні та інші бомбові атаки проти афганських сил безпеки.

Тимчасом місія допомоги ООН в Афганістані заявила в суботу, що вона вивчає повідомлення про жертви серед цивільного населення в результаті американських повітряних ударів в іншому районі провінції Гельманд.

Дивіться також: У комітеті з міжнародних відносин Сенату США обговорили питання санкцій щодо Росії

У комітеті з міжнародних відносин Сенату США обговорили питання санкцій щодо Росії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG