Спеціальні потреби

Міністр Панетта зустрівся в Афганістані з президентом Карзаєм


Міністр оборони США Леон Панетта
Міністр оборони США Леон Панетта

Міністр оборони Сполучених Штатів Леон Панетта мав розмови з президентом Афганістану Гамідом Карзаєм. Вони відбувалися серед незадоволення з приводу американського рішення про вивезення з Афганістану солдата, який, за всіма ознаками, розстріляв цивільних афганців.

Представник Пентагону заявив, що військовослужбовця вивезено з Афганістану в середу ввечері з уваги на його безпеку і щоб слідчі мали до нього кращий доступ. Він сказав, що це ще не означає, що процес не відбудеться в Афганістані, як цього вимагає багато афганців.

Американський сержант, прізвища якого не подано і проти якого ще не висунуто звинувачення, як здається, в неділю у провінції Кандагар убив 16 афганських цивільних.

У четвер у південному місті Калат демонстранти вигукували антиамериканські гасла, закликаючи до справедливості й прилюдного судового процесу – в Афганістані – запідозреного у вбивстві американського військовослужбовця.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG