Спеціальні потреби

Група українських медикiв готова лiкувати Ющенка - 2004-09-26


Київ – 24 вересня. Представники Міністерства охорони здоров`я України мають намір поспілкуватись із кандидатом у президенти, лідером “Нашої України” – Віктором Ющенком та його лікарем. Крім того українські медики готові скликати консиліум для того, щоб визначити тактику лікування Ющенка.

У Міністерстві охорони здоров’я України відбулось засідання комісії, яка була створена для перевірки інформації щодо надання лікувальними закладами Києва та Київської області медичної допомоги кандидату на пост Президента Віктору Ющенку. Як повідомляє прес-служба медичного відомства, до складу комісії увійшли провідні вчені-практики терапевтичного, хірургічного, інфекційного профілів, токсикології та судово-медичної експертизи. Медики наголосили на необхідності проведення огляду хворого, вивчення медичної документації та висловили бажання поспілкуватись з лікуючим лікарем Ющенка. Без цієї інформації комісія не має можливості виносити припущення щодо вірогідності виникнення того чи іншого захворювання.

Враховуючи стан здоров’я Ющенка, комісія запропонувала провести консиліум провідних спеціалістів України з запрошенням лікарів австрійської клініки для визначення подальшої тактики оздоровлення лідера “Нашої України”.

Тим часом, на думку правоохоронців виявити справжню причину захворювання Ющенка буде вкрай складно. Як повідомив під час останньої прес-конференції Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв, проведення експертизи через такий тривалий час – навряд чи дасть якісь результати, адже якщо отрута й була в організмі, то вона давно розчинилась, тому медикам і слідчим доведеться зосередитись на тих аналізах, якi брали в Ющенка в українській та австрійській клініках під час загострення хвороби:

«Дуже важко зараз буде зробити якісь висновки, але треба з`ясувати, що ж відбулось. Дійсно, виходячи з зовнішнього вигляду щось же ж там відбулось. Щось є, але що це таке? Яка причина цьому? Що могло до цього привести? Чи могло отруєння бути отруєння через продукти, чи інше щось? Треба все це з`ясувати. Ну, якщо не довіряєте нашим лікарям, то може австрійці зможуть щось сказати», - сказав Васильєв.

Оточення Ющенка вже давно заявило про свою недовіру Генеральній Прокуратурі і вважає, що проведення розслідування у даному випадку нічого не дасть. Прес-секретар кандидата у Президенти Ірина Геращенко не встигає спростовувати чутки про можливі причини захворювання Ющенка. Зокрема, інформацію про його отруєння домашньою настойкою на поминках у Чернігові вона назвала абсурдною і заявила, що головна мета таких повідомлень – відволікти увагу громадськості. На думку Ірини Геращенко, влада, замість об'єктивного розслідування замаху на життя кандидата в президенти намагається перетворити його на фарс.

Що стосується теперiшнього стану здоров”я кандидата у президенти, то за повідомленням прес-служби “Нашої України”, Ющенко почуває себе вже набагато краще.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG