Спеціальні потреби

Тепер коаліцію можна формувати з окремих депутатів


Український парламент таки схвалив у цілому скандальний Закон «Про внесення змін до ст. 61 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». “За” проголосували 235 народних депутатів.

Згідно із законом, коаліція депутатських фракцій – це сформоване за результатами виборів і на основі узгоджених політичних позицій та на засадах, встановлених Конституцією України і регламентом ВР, об’єднання депутатських фракцій, народних депутатів, до якого входить більшість народних депутатів від конституційного складу ВР.

До коаліційної угоди додається список народних депутатів, що сформували коаліцію особистими підписами народних депутатів, і такий список є невід’ємною складовою.

Бютівці кажуть, що коаліція на базі цього закону може бути сформована вже ближчим часом. За словами лідера фракції БЮТ Івана Кириленка, дана коаліція буде «незаконна, неконституційна». При цьому, за його словами, до її складу можуть увійти 235 народних депутатів.

Йдеться про тих депутатів, які голосували за даний закон. Окрім повного складу фракцій регіонів, комуністів та Блоку Литвина, це позафракційні Тарас Чорновіл, Інна Богословська, Ігор Рибаков та Василь Кисельов; бютівці Віталій Барвіненко, Володимир Каплієнко, Геннадій Задирко, Григорій Омельченко, Юрій Полунєєв, Ігор Савченко, Олег Черпіцький; від НУНС – Юрій Бут, Станіслав Довгий, Олександр Омельченко, Ігор Палиця, Іван Плющ та Володимир Поляченко.

Найімовірнішим кандидатом на посаду прем’єр-міністра за таких умов стає Микола Азаров. У кулуарах регіонали подейкують, що в них вже є список майбутнього уряду.

Натомість на Банковій Янукович чекає Сергія Тігіпка та Арсенія Яценюка. Ганна Герман каже, що президент хоче поговорити з ними про об’єднання зусиль задля покращення ситуації в країні. Як конкретно Тігіпко та Яценюк можуть поєднати зусилля з Януковичем – наразі не відомо.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG