Спеціальні потреби

Ющенко призначив нову голову Секретаріату


Віра Ульянченко отримала не лише керівну посаду у партії Наша Україна, але й у вівторок ввечері сіла у крісло глави президентської канцелярії. Пані Улянченко в команді Ющенка з 2000-го року. Вона була його референткою, потім депутатом, останнім часом губернатором Київщини.
За словами віце-спікера Миколи Томенка, її призначення свідчить, що у Ющенка на сьогодні обмежене коло людей, яким він довіряє. «Тому президент не може претендувати на інші політичні стратегії, ніж як на стратегію виживання», - сказав він.

Останнім часом «стара команда» Нашої України перебувала у жорсткому конфлікті з екс-главою секретаріату Віктором Балогою, який створював нову пропрезидентську силу «Єдиний центр».
У відставку Балога подав після призначення Ульянченко фактичним керівником «Нашої України». Сьогодні Ющенко підписав його заяву.

Вже за кілька годин Балога виступив з різкою критикою дій президента України. Прес-служба Єдиного центру від його імені розповсюдила заяву, в якій він назвав головною причиною відставки рішення Ющенка брати участь у виборах. «Переконаний, що Ви не маєте морального права йти на президентські вибори. Принаймні, у цьому я Вам не соратник», - заявив Балога. Він каже, що Ющенко за весь час перебування на найвищій державній посаді не зміг втілити обіцянок, які він давав українському суспільству під час виборчої кампанії 2004 року.

«Десять кроків назустріч людям» так і залишилися красивим міфом, не здійснено жодної системної реформи. Корупція та кумівство у владі, подвійні стандарти при прийнятті державних рішень стали буденністю. Прикро усвідомлювати, але Ви нічого не зробили для очищення влади».
Також Балога фактично дорікає президенту небажанням домовлятися з Партією регіонів, над чим, за інформацією різних джерел він активно працював. «У жодній владній інституції чи політичній силі Ви ніколи не бачили партнера. Дострокові вибори Верховної Ради у 2007 році давали можливість досягнення політичного компромісу, стабілізації влади. Ви не скористалися цією можливістю. Ви вдруге, після першого провального голосування, внесли кандидатуру Тимошенко на посаду керівника уряду, хоча могли цього не робити. Від наслідків Вашого рішення наша країна оговтається ще не скоро», – йдеться у заяві.

Окрема порція критики практиці президента - працювати не з професіоналами, а з друзями, родичами та кумами: «Вам байдуже, що Ваше ж оточення, як корозія, роз’їдає владу і державу. Коли я доповідав Вам про кричущі факти, Ви вдавали, що не чуєте».
Балога пояснив своє наполегливе бажання залишити посаду також і тим, що втратив сенс працювати в умовах, коли ініціативи команди секретаріату грузнуть в апатії президента.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG