Спеціальні потреби

На шахті у штаті Юта загинуло ще троє гірників


У п’ятницю американці прокинулись під страшну новину, що надійшла зі штату Юта. Майже два тижні тому з поки що достеменно нез`ясованих обставин в шахті неподалік від міста Солт-Лейк-Сіті стався обвал. Тоді у підземній пастці опинилося шестеро гірників. Тепер же ситуація, яку називали трагедією, перетворилася на катастрофу. Під час пошукових робіт ще троє шахтарів загинуло та шестеро зазнали значних ушкоджень.

Коли машини швидкої допомоги рушили до шахти Крандал Каньйон, багато хто подумав, що нарешті сталося диво, на яке так чекали: зниклих гірників знайшли живими. Втім, машини їхали не за ними. У той час, коли рятувальники прокопували тунель, стався сейсмічний удар, який став причиною нового обвалу.

Шахтар Донні Леонард каже: “Всі керівники почали кричати про сейсмічний удар, який стався в шахті. Вони знали про те, що завалило шістьох гірників, але коли ми вже залишали шахту, ще одна людина була в машині і їй надавали першу медичну допомогу”.

Від травм троє шахтарів померло на місці, шестеро було доставлено до найближчого шпиталю. Троє з них перебувають у критичному стані. І це сталося всього протягом доби після того, як камери показали, що під землею є достатньо повітря та питної води. Мікрофони навіть вловили звуки, що доносилися з підземелля. Однак сейсмічна активність під землею безупинна. Гора ще жива. І це постійно наражає інших шахтарів на небезпеку.

До місця, де можуть перебувати шахтарі, зниклі шостого серпня, все ще залишається 360 метрів. Але зараз федеральна влада зупинила всі роботи. Вони можуть відновитися тільки у разі, якщо інженери будуть переконані в безпеці рятувальників.

Губернатор штату Юта Джон Гантсмен зазначає: “Наш штат не хоче більше жодних травм. З нас вже достатньо. І я скажу Конгресу, регулятивним агентствам, давайте використаємо цей досвід як приклад і як урок того, як ми можемо робити речі краще. Я думаю, що це – визначний момент в історії гірничої справи”.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG