Спеціальні потреби

У США ціни на бензин зросли у півтора рази


Незважаючи на те, що ціни на бензин досягають останнім часом в США рекордно високих позначок, десятки мільйонів американських сімей збираються відкрити сезон автомобільних подорожей.

Офіційно пляжний період починається в Америці в останню неділю травня, у державне свято “День пам’яті”. В цей час багато американців починають сезон літніх відпусток. Одночасно, ціни на бензин підскочили в США в півтора рази, до приблизно 70 центів за літр. За дослідженнями автомобільного клубу “ААА” навіть, незважаючи на різке подорожчання, люди все одно збираються їхати у відпустку на автомобілях.

Автомобільний клуб передбачає, що більше, ніж 38 мільйонів американців проїдуть понад 70 кілометрів від свого дому до місця відпочинку. Дев'ять із десяти – зроблять це на власних авто. І лише десята частина – літаком. Сандра Ньюгс працює в клубі “ААА”. Вона каже, що високі ціни на бензин не відлякують людей від подорожування автомобілем цими вихідними. Ціни у цей період року зростали і раніше.

На бензиновому ринку США останні місяці відчувався дефіцит через те, що багато нафтопереробних станцій були зачинені на ремонт. Експерти з енергетики говорять, що бензину не вистачатиме ще якийсь час.

Уряд прогнозує збільшити поставки бензину всередині літа. Тоді, можливо, ситуація на ринку може покращитись і ціни дещо впадуть.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG