Спеціальні потреби

Контроль за ліками в Україні відтепер буде жорсткішим


Контроль за реалізацiєю ліків в Україні відтепер буде жорсткішим. Про це заявив міністр охорони здоров`я Микола Поліщук. Міністр каже, що нині в Україні вперше фармацевтичні компанії запроваджують спонсорські програми для допомоги хворим.

Одним із головних кроків міністерства стала ініціатива більш ретельно контролювати продаж ліків. Нині в Україні можна купити без рецепта практично будь-які лікарські препарати, навіть з психотропними властивостями. Така практика суперечить європейським нормам і зараз міністерство збирається її змінити.

Зміни стосуватимуться і попередньої практики забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет. Ліки для таких хворих раніше видавалися державою, і це був інсулін вітчизняного виробництва. Тепер Мiнiстерство охорони здоров`я має видавати хворим ваучери на певну суму і вони самі визначатимуть, якого виробництва інсулін їм купувати.

А хворим на нецукровий діабет цього року вперше обіцяють допомогти підприємці. Фармацевтична компанія Фалбі надала препарат для лікування таких хворих безкоштовно. Раніше держава не забезпечувала ліками цю катергорiю недужих.

І актуальна тема – міністр охорони здоров`я дав доручення провести розслідування щодо того, чи зникали у Харкові новонароджені діти. Про це була інфорамція в українських ЗМІ і це стало причиною розслідування місії ПАРЄ, яка сьогодні прибула до України.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG