Спеціальні потреби

Тимошенко зустрiлася з послами країн Великої вiсiмки


Київ - 10 квiтня. Сьогодні український прем`єр Юлія Тимошенко зустрілася із послами країн Великої вісімки. Особливий акцент цієї зустрічі – економiка та ЧАЕС.

Про зустріч Юлії Тимошенко із послами провідних індустріальних країн світ - Великої вісімки - повідомили сьогодні вранці. Пресу на захід не запросили. Загалом подібні зустрічі провидили українські урядовці і раніше, щоправда переважно на рівні віце-прем`єрів. Цього разу Юлія Тимошенко у спілкуванні з послами зробила наголос на економіці та проблемах ЧАЕС – саме це офіційно було визначено головною темою зустрічі. Насамперед мова йшла про фінансування перетворення об`єкту Укриття на екологічно безпечну систему. Прем`єр-міністр пообіцяла, що Україна жодним чином не сповiльнюватиме відповідні роботи, і що вона особисто координуватиме цi заходи. Україна має намір внести додатково 22 мільйони доларів у вигляді робіт з демонтажу нестабільних конструкцій об'єкта, а від європейців очікує виділення додаткових коштів на цей проект. Очікується, що чергове зiбрання донорів відбудеться у четвер у Лондоні; мова йтиме про додаткові 260 мільйонів доларів.

Що стосується більш активної взаємодії України з країнами Великої вісімки, то тут Тимошенко наголошує на необхідності фундаментальної співпраці в економіці. Український уряд готовий реалізовувати великі проекти з найбільшими компаніями цих країн. Серед найперспективнiших напрямків співпраці України із країнами ЄС вона назвала облаштування автомобільних доріг і транзитних магістралей України, забезпечення енергетичної незалежності країни, розвиток агропромислового комплексу, інформаційних систем і систем зв'язку, облаштування кордонів України, а також розвиток літакобудування.

Всі ці кроки необхідні сьогодні для реалізації стратегічного курсу України щодо інтеграції в Європу. Серед іншого такі реформи є вимогою плану дій Україна-ЄС, і український уряд висловлює готовність якнайшвидше втілювати їх у життя.

XS
SM
MD
LG