Спеціальні потреби

Amazon створив рекордну кількість робочих місць цього року, але зіткнувся з протестами працівників та активістів


Жодна з компаній з перших 500 рейтингу Forbes не створила більше робочих місць за останні 10 років, ніж світовий гігант інтернет-торгівлі компанія Amazon. The New York Times назвав історичним рекордом для корпоративної Америки темпи зростання кількості працівників, які показала Amazon.

З початку 2020 року, компанія найняла 400 000 нових співробітників, тобто більше 1 000 нових співробітників на день, збільшивши кількість працівників до 1,25 мільйона по всьому світові. Компанія планує найняти ще 100 000 сезонних працівників на свята, більшість з яких на складські роботи, такі дані оприлюднило видання Fox Business на основі інформації компанії.

Компанія розширила свою діяльність цього року зокрема через збільшення попиту на онлайн закупи у час пандемії.

Ріст компанії став доброю новиною для багатьох, хто втратив робочі місця у часи пандемії, однак, Amazon став предметом критики через умови праці.

Компанія відкинула звинувачення, заявивши, що критики просувають особисті інтереси, базуючись на «неправдивих твердженнях»

Минулого тижня під час традиційного початку святкових закупів у «Чорну п‘ятницю», в підрозділах компанії в США та Європі відбулись масштабні страйки працівників, які виступали за покращення умов праці; 39 організацій написали листа Джеффу Безосу, критикуючи його за те, що він багатіє в той час, як його працівники не мають безпечних умов праці.

Більше 400 парламентарів світу, включаючи членів Конгресу США від Демократичної партії Ільхам Омар та Рашиду Таліб, звернулись із відкритим листом до компанії в четвер. В листі компанію звинуватили у тому, що вона недоплачує працівникам, сплачує мало податків а також недостатньо робить для подолання проблеми зміни клімату.


«Дні безкарності Amazon завершились», - написали в листі законодавці.

Компанія відкинула звинувачення, заявивши, що критики просувають особисті інтереси, базуючись на «неправдивих твердженнях».

«Amazon має потужну історію підтримки наших працівників, наших покупців та наших спільнот і громад, включаючи створення безпечних умов праці, надання конкурентних зарплат та чудових переваг, відіграє провідну роль у питанні подолання зміни клімату, через ініціативу Зобов‘язання щодо клімату з досягнення нульових чистих викидів вуглецю до 2040 року та сплачує мільярди доларів податків по всьому світові», - йдеться в заяві Amazon.

Дивіться також: Як учні та студенти з України можуть безкоштовно вдосконалювати англійську з носіями мови? Відео


Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG