Спеціальні потреби

У США конфіскували мільйони доларів, зібраних терористами онлайн


Міністр юстиції США Вільям Барр
Міністр юстиції США Вільям Барр

Влада США виявила і припинила онлайн кампанію зі збору коштів, організовану терористичними угрупованнями. Мільйони доларів, які сподівались отримати терористи, вилучено в рамках безпрецедентної та масштабної конфіскації криптовалюти, пов‘язаної з терористичними угрупованнями, повідомило Міністерство юстиції США у четвер.

В рамках операції було конфісковано 2 мільйони доларів і біля 300 рахунків криптовалюти, чотири веб-сайти та чотири сторінки у Facebook, пише «Голос Америки».

«Не треба дивуватись, що наші вороги використовують сучасні технології, соцмедійні платформи та криптовалюту для втілення своїх лихих та насильницьких планів», - йдеться в заяві міністра юстиції США Вільяма Барра.

Кампанію зі збору криптовалюти онлайн організували такі угруповання, як аль-Каєда, Ісламська держава, Бригади аль-Кассам, військове коло Хамаза.

Помічник головного прокурора з національної безпеки Джон Демерс заявив, що конфіскація позбавила угруповання фінансування, яке б вони використали для закупівлі зброї та обладнання, підготовки терористів та подорожі до інших країн.

Для того, щоб отримати кошти, угруповання зловживали і пандемією - видаючи себе за продавців засобів захисту від COVID-19, вони виманювали кошти у лікарень, будинків літніх людей та інших.

Інші операції, покладаючись на анонімність у соцмережах, декларували, що їхньою метою є збір коштів для фінансування терористів у Сирії. Вони проводили транзакції з відмивання криптовалюти і заявляли, що збережуть анонімність донорів.

«Хоча ці особи переконані, що вони діють анонімно в цифровому просторі, ми маємо здатність та рішучість знайти, зафіксувати і переслідувати таких осіб з усією суворістю закону», - заявив в.о. прокурора округу Колумбія Майкл Шервін.

Дивіться також: Військові в Польщі готуються до візиту з США. Відео

Військові в Польщі готуються до візиту з США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG