Спеціальні потреби

Мінфін США наклав санкції на три компанії, пов'язані з торгівлею зброї між Росією та Північною Кореєю


Міністерство фінансів США
Міністерство фінансів США

Міністерства фінансів США наклало санкції на три компанії, пов'язані з мережею, яка в ухилення від санкцій намагалася сприяти продажу зброї між Росією та Північною Кореєю, йдеться на сайті відомства. Обмеження запроваджуються проти компанії Verus, Defense Engineering і Versor S.R.O.

«Цей крок є частиною продовження стратегії США з виявлення, викриття та перешкоджання акторам із третіх країн, які прагнуть підтримати жорстоку війну Росії проти України. Оскільки Росія продовжує витрачати боєприпаси та втрачати важку техніку на полі бою, вона все частіше змушена звертатися до своїх небагатьох союзників, включаючи КНДР, щоб підтримувати неспровоковану війну в Україні. На сьогодні Міністерство фінансів застосувало санкції до сотень фізичних та юридичних осіб, причетних до обходу режиму міжнародних санкцій щодо Росії», - йдеться в заві Мінфіна.

«Сполучені Штати продовжують викорінювати незаконні фінансові мережі, які намагаються спрямувати підтримку з Північної Кореї до військової машини Росії», — заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Брайан Е. Нельсон і додав, що разом із союзниками та партнерами США, як і раніше, віддані викриттю та припиненню торгівлі зброєю, яка лежить в основі жорстокої війни Путіна в Україні.

Всі три компанії, проти яких запровадили санкції, пов’язують з громадянином Словаччини Аштом Мкртичевим - він є президентом Versor, засновником і власником Verus, а також директором Defense Engineering. США запровадили проти нього санкції 30 березня 2023 року за спроби сприяти угодам зі зброєю між Росією та КНДР. Як повідомляють в Мінфіні США, в ході переговорів з офіційними особами КНДР і Росії Мкртичев організував потенційні плани передачі до Росії понад двох десятків видів зброї та боєприпасів в обмін на низку товарів, включаючи сировину та товари, до КНДР.

«Допомога, яку Росія отримує від КНДР чи будь-якої іншої країни, лише подовжує несправедливу та неспровоковану війну в Україні», - напередодні заявила заступниця речника Пентагона Сабріна Сінгх.

Відповідаючи на запитання про співпрацю Росії та КНДР, речниця Міністерства оборони США сказала, що Вашингтон виступає проти військової співпраці з Росією будь-яких країн.

«Ми вже говорили про наші побоювання щодо засобів, які надають Росії інші країни. Ми не заохочуємо цього. Що важливо - ми продовжимо підтримку України, як сказав президент на стільки, на скільки це буде потрібно», - наголосила Сінгх.

Як раніше повідомляв Голос Америки, за розвідданими Сполучених Штатів, Росія намагається розширити військову взаємодію з Північною Кореєю та придбати у неї партію снарядів для використання у війні проти України.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG